Löw: "Op de training gingen ze er wel in"

Duitsland ging zaterdag pijnlijk onderuit tegen Oranje en bondscoach Joachim Löw concludeerde na afloop dat niemand zijn verantwoordelijkheid nam.

De Duitsers begonnen nog wel goed aan het duel en in de eerste twintig minuten werden de nodige kansen gecreëerd. "We hadden de wedstrijd onder controle, maar je ziet dat we het vertrouwen missen om die kansen af te maken", sprak Löw op de persconferentie. "Dat komt ook door de gebeurtenissen in de laatste maanden."

Oranje leidde halverwege door een treffer van Virgil van Dijk. Löw: "Na die goal waren we het even kwijt. Een paar maanden geleden zou dat niet zomaar zijn gebeurd. Ook in de tweede helft hebben we wel twee of drie goede kansen gekregen, vooral die van Leroy Sané. Op de training gingen zulke kansen er deze week wel in."

"In een wedstrijd is de situatie natuurlijk heel anders", beseft de bondscoach. "Maar wat ons niet mag gebeuren, is dat het in de laatste tien minuten helemaal uit elkaar valt. Dat niemand nog zijn verantwoordelijkheid neemt. Als je met 0-1 verliest, oké... En je kan altijd een counter tegen krijgen als je vol op de aanval speelt. Maar twee tegengoals in de laatste tien minuten mag niet gebeuren."