Paffett na 13 jaar weer DTM-kampioen, Mercedes neemt afscheid met titel

Na dertien jaar is het Gary Paffett weer gelukt om de titel te pakken in de Deutsche Tourenwagen Masters. De 37-jarige Brit eindigde in de laatste race van het seizoen op de Hockenheimring als derde en dat was voldoende om de indrukwekkende aanval van René Rast af te slaan.

Regerend kampioen Rast liep in het seizoen flink wat achterstand op, maar dankzij vijf opeenvolgende zeges had hij in de slotrace nog altijd een kans. Bij de start nam Rast ook dit keer gelijk de leiding en die stond hij niet meer af, waardoor de zesde zege op rij een feit was, een ongeëvenaarde prestatie in de DTM.

Het was echter allemaal niet genoeg om Paffett van de titel te houden. De Mercedes-coureur reed op de derde plek rustig achter Audi-rijder Rast en BMW-coureur Marco Wittmann, die van poleposition vertrokken was, wetende dat plek drie ruimschoots voldoende was. De nummer twee in de titelstrijd, Paul di Resta, kwam er gedurende de race niet aan te pas en eindigde zelfs buiten de punten.

Paffett sloot het seizoen zo af met 255 punten, vier meer dan Rast en 22 meer dan Di Resta. Mercedes neemt zo afscheid met zowel de coureurs- als constructeurstitel, volgend jaar is het merk er niet meer bij. Robin Frijns vertrok op de achttiende en laatste plek, maar sloot een zeer indrukwekkende inhaalrace af op de vijfde plaats, waardoor de Nederlander in de titelstrijd als dertiende eindigt.