Hoogbejaarde vrouw overvallen, politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van een overval op een hoogbejaarde vrouw uit Eindhoven zaterdagavond. Dat gebeurde tussen 19.00 en 20.00 uur in haar flat aan de Reinaertlaan. De twee overvallers gingen er met geld vandoor.  De politie roept mensen, die iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de flat, met klem op om zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Buurtonderzoek heeft helaas niets opgeleverd. De politie neemt de zaak hoog op, gelet op de kwetsbaarheid van het slachtoffer.

De 89-jarige Eindhovense vrouw deed zaterdagavond de deur open, omdat ze veronderstelde dat het haar zorghulp was die aanbelde. Twee mannen (circa 20 jaar oud) stormden naar binnen en haalden haar hele woning overhoop. Nadat de mannen ervandoor gingen, zag de vrouw kans de politie te waarschuwen. Ze is fysiek niet gewond geraakt bij de overval, maar is erg ontdaan over wat er gebeurd is. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor de vrouw.

Een woordvoerder van de politie: "Zeker nu de donkere dagen weer in aantocht zijn, roepen we mensen op extra alert en waakzaam te zijn. Als u het niet vertrouwt, doe de deur van uw woning dan niet open, zeker niet in de avonduren. En als u bezoek verwacht, check even goed dat het ook uw gasten zijn die voor de deur staan. Ziet u verdachte personen in uw omgeving, bel dan direct met de politie."