Wenger wil weer aan het werk: "Kan van alles zijn"

Arsène Wenger is na een paar maanden al klaar voor een terugkeer in de voetballerij. Er is veel belangstelling voor de voormalige manager van Arsenal.

Wenger nam dit voorjaar afscheid van The Gunners, waar hij bijna 22 jaar aan het roer stond. Daarvoor werkte de 68-jarige Fransman bij Nagoya Grampus Eight (Japan), AS Monaco en Nancy. "Ik ben een slechte voetbalpensionado. Ik heb 35 jaar lang op hoog niveau gewerkt. Misschien is twee of drie maanden rust niet slecht voor mijn gezondheid, maar het kan allemaal wel weer beginnen", vertelt Wenger aan Bild.

"Of ik bij een club uit de Bundesliga aan de slag ga? Waarschijnlijk niet. Maar ik kan je niet vertellen waar dan wel, want dat weet ik zelf niet eens." De ervaren coach geeft aan dat er veel interesse in hem is. "Het blijft maar doorgaan. In welke positie ik aan het werk zal gaan weet ik nog niet. Het kan in mijn eigen dorp zijn, in Japan, overal... Het kan ook een nationale ploeg zijn."

Een nationale ploeg heeft echter niet zijn voorkeur. "Het probleem is dat je de drug ook in het weekend nodig hebt." Tot slot liet Wenger zich ook uit over de moeizame seizoensstart van Bayern München onder Niko Kovac. "Ik ben verrast, maar niet bezorgd. Bayern komt altijd terug. Ze moeten doorgaan met Kovac. Er heerst veel stress in de huidige voetbalwereld, daarom is solidariteit tussen trainers enorm belangrijk."