7 (zwaar)gewonden bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Voorthuizerstraat in Putten zijn zondagmorgen rond 05.20 uur 7 inzittenden van een personenauto gewond geraakt, waarvan vijf ernstig. De auto kwam vanuit de richting Voorthuizen en reed tegen een boom. De hulpverleningsdiensten politie, ambulancedienst en brandweer rukten massaal uit en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Alle 7 personen, vier vrouwen en drie mannen, zijn afkomstig uit Polen.

Ten minste één persoon bleek bekneld te zitten in het voertuig en werd door brandweerlieden bevrijd. In totaal zaten er 7 personen in het voertuig die allen gewond zijn geraakt; vijf ernstig en twee lichtgewond. De slachtoffers zijn met ambulances naar verschillende ziekenhuizen overgebracht, waaronder in Utrecht en Ede.

De provincie zorgde voor het afzetten van de weg en de Verkeersongevallenanalysedienst (VOA) deed ter plaatse technisch sporenonderzoek; het voertuig is inbeslaggenomen voor verder onderzoek. Ook werden er enkele getuigen gehoord. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht en bij de bestuurster is  bloed afgenomen voor onderzoek naar rijden onder invloed.