Promotie Tilburg Trappers naar tweede niveau Deutsche Eishockey Liga geblokkeerd

Tot grote teleurstelling van Tilburg Trappers heeft de Deutschen Eishockey Liga beslist dat de Tilburgse ijshockeyclub niet wordt toegelaten tot het tweede niveau van de Duitse liga (DEL2).

De Trappers waren de afgelopen drie seizoenen kampioen in de Oberliga Nord. Afgelopen juli mochten de Tilburgers zichzelf nog presenteren in Frankfurt op uitnodiging van DEL2. Helaas heeft de lobby geen resultaat gehad. Waarom promotie is uitgesloten is niet bekend. In tegenstelling tot de Oberliga is de Deutschen Eishockey Liga niet in handen van de Duitse bond maar van een commerciële organisator.

In 2015 begon Tilburg Trappers aan het Duitse avontuur. Na het niveau in de Nederlandse competitie te zijn ontstegen, zochten en vonden de Tilburgse ijshockeyers hun sportieve uitdaging in de Duitse competitie. Dit overtrof alle verwachtingen. Tilburg werd het eerste jaar in de Oberliga direct kampioen.

In seizoen 2016-2017 groeide de ambitie en werd er gezocht naar een mogelijkheid om toe te treden tot DEL2. Een langdurige lobby was daarvoor nodig. DEL-functionarissen en DEL2-clubs werden uitgenodigd om bij Tilburg Trappers te komen kijken. Ondertussen werd Trappers voor een tweede en vorig jaar voor een derde keer Oberligameister. Hoewel het vierde seizoen Oberliga in volle gang is, zal het bestuur haar toekomstambities de komende tijd heroverwegen.