Dilrosun: "Ik ben in Duitsland zů veel sterker geworden"

Javairo Dilrosun is dit seizoen een van de revelaties in de Bundesliga. De vleugelaanvaller van Hertha BSC genoot zijn opleiding bij Ajax, maar verliet de club.

"Ik was zestien jaar en ik kreeg bij Ajax geen contract aangeboden. Waarom niet? Ik heb echt geen idee", vertelt Dilrosun in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er kwam geen aanbieding. Vervolgens werd ik uitgenodigd door Chelsea en Manchester City. Die waren meteen concreet. Toen ik bij de laatste club op bezoek was, wist ik het meteen: daar wilde ik heen."

De jeugdinternational speelde vier jaar voor the Citizens, maar wist niet door te breken. "Er lopen alleen maar wereldsterren rond bij die club. Ik wilde afgelopen zomer een stap zetten waarbij ik veel aan spelen toe zou komen. Hertha BSC is echt de juiste club voor me."

"Er was meer interesse, maar ik voelde dat ik daar een kans zou krijgen. Als een klassieke buitenspeler. Als ik de kans zie, ga ik buitenom en dan komt die voorzet. Een typische Ajax-speler? Jij zegt het..." In zes competitiewedstrijden was Dilrosun twee keer trefzeker en gaf hij drie assists, al kende hij een lastig begin. "De voorbereiding was zo ontzettend zwaar, dat was echt aanpoten. Maar ik werd er wel sterker van."

"Als jeugdspeler bij Ajax liep ik nauwelijks. Daar zette ik een beetje druk op de verdedigers. Eigenlijk meer nepdruk, hahaha. Nu loop ik ruim tien kilometer per wedstrijd, ik moet die meters maken van de trainer. Ik ben in Duitsland zó veel sterker geworden."