EA bezig met C&C-remasters

Electronic Arts is bezig met het 'verkennen' van de mogelijkheden voor Command & Conquer-remasters ter ere van het 25-jarig bestaan van de franchise. Volgens EA producer Jim Vessela, die in de C&C-subreddit kenbaar maakte hieraan te werken, is het spreekwoordelijke balletje al rollende.

Over twee jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat de eerste Command & Conquer het levenslicht zag. De game kwam in 1995 alleen uit voor MS-DOS, een jaar later verschenen de Windows 95- en Mac-versies. Volgens Vessela is EA bezig met wat 'interessante ideeën' omtrent herziene versies van de pc-klassiekers. Nu weten we allemaal dat EA zoals wel meer bedrijven heel erg van geld houdt dus de vrees was meteen dat ze eventuele remasters vol zou stoppen met microtransacties en dergelijke. Dat was ook meteen de eerste vraag in het Reddit-topic, maar gelukkig werd daar in ieder geval negatief op gereageerd (we will not be adding any microtransactions to a C&C Remaster).

Vessela, die zelf alleen gewerkt heeft aan C&C3 en Red Alert 3, bracht ook het C&C: Rivals-debacle nog even ter sprake. Voor wie dit niet meer weet, tijdens de EA Play-persconferentie eerder dit jaar kwam EA met groots C&C-nieuws, er was namelijk een nieuwe iteratie ophanden. Saillant detail: het betrof een mobile game. We hoeven het verder niet te hebben over hoe hard EA vervolgens door het voltallig internet is afgebrand, maar om toch een indicatie te geven, de aankondigingstrailer van C&C: Rivals heeft momenteel 2700 likes op YouTube tegenover 59000 dislikes. 

Hoe dan ook is het nog twee jaar wachten tot het daadwerkelijke jubileum. Mocht je zelf wat willen bijdragen of ideeën willen spuien dan kun je deze adresseren aan de heer Vessela in het betreffende Reddit-topic.