Basketballers Zwolle en Den Bosch winnen ook tweede DBL-wedstrijd

De basketballers van Landstede Basketbal en New Heroes Den Bosch zijn prima begonnen aan de Dutch Basketball League. De Zwollenaren en de ploeg uit Den Bosch wonnen beiden ook hun tweede wedstrijd en staan zo samen met het Groningse Donar bovenaan.

Landstede kreeg in Zwolle bezoek van Feyenoord Rotterdam en dat werd geen moment spannend. Halverwege hadden de Zwollenaren al een ruime voorsprong, die in de tweede helft alleen maar uitgebreid werd: 85-48. Kaza Kajami-Keane was met 17 punten en 8 rebounds weer de topscorer, Franko House maakte er 16 en liet 9 rebounds optekenen.

De Den Helder Suns kwamen op bezoek bij Den Bosch en ook daar viel weinig spanning te noteren. De thuisploeg stond halverwege al met 16 punten voor en consolideerde dat prima: 91-70, met 15 punten van Jonathon Williams, Steven Cook en Maarten Bouwknecht. Bij Den Helder schitterde de vanuit de VS teruggekeerde Boy van Vliet. De geboren Boschenaar was goed voor maar liefst 38 punten, een enorm aantal in de DBL.

Apollo Amsterdam won met bijna exact dezelfde cijfers in haar openingswedstrijd van Basketball Academie Limburg uit Weert: 91-71. Na drie kwarten hadden de Amsterdammers elf punten voorsprong en vooral in het vierde kwart werd het gat definitief geslagen.