Zweedse oud-speler van Feyenoord (32) overleden

De Zweedse voetballerij is opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Labinot Harbuzi, die als jong talent bij Feyenoord speelde.

Harbuzi zakte donderdagochtend thuis in elkaar, zo bevestigt zijn vader in gesprek met Sportbladet. De hulpdiensten die vervolgens arriveerden konden niets meer voor de 32-jarige speler doen. Ruim tien jaar geleden was Harbuzi een groot talent in Zweden en in 2002 kwam hij in de jeugd van Feyenoord terecht. Hij was toen pas vijftien jaar.

Van een doorbraak bij de Rotterdamse topclub kwam het nooit en in het seizoen 2004/05 werd de aanvallende middenvelder aan Excelsior verhuurd. Een jaar later keerde Harbuzi terug bij Malmö FF, waar hij al speelde voordat hij naar Feyenoord kwam.

Zlatan Ibrahimovic zei eens dat Harbuzi snel zijn debuut in de Zweedse nationale ploeg zou maken, maar zo ver kwam het niet. Na zijn vertrek uit Malmö droeg de Zweed de clubkleuren van Gençlerbirligi, Manisaspor en het Maleisische Melaka United, waar hij twee jaar terug zijn laatste profduel speelde.