16-jarige drugsrijder gepakt na wilde achtervolging

Woensdagmiddag hield de politie drie personen aan na een wilde achtervolging. Het gaat om Hoofddorpers van 16, 18 en 19 jaar. Omstreeks 15.50 uur zag de politie een auto rijden op de Manegelaan in Hoofddorp. De agenten wilden de auto en de bestuurder controleren en geven met het stopbord van hun auto een stopteken. De bestuurder stopte echter niet, maar gaf gas en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder een serie verkeersovertredingen beging. 

Misschien wel de meest bijzondere overtreding vond plaats op de Hoofdweg. Toen de bestuurder vanaf de Paxlaan de Hoofdweg op reed, bleek deze weg dood te lopen en over te gaan in een fietspad. De bestuurder reed echter via de berm om de paaltjes aan het begin van het fietspad heen en reed via het fietspad verder, ging zelfs onder het fietstunneltje onder de Van Heuven Goedhartlaan door en ging vervolgens via een groenstrook weer terug naar de weg.

De rit ging verder waarbij de maximum snelheid grof werd overschreden. Ook passeerde de verdachte verkeersheuvels aan de linkerzijde en nam hij ook rotondes linksom. Ook een rood verkeerlicht was geen reden om te stoppen. Bij winkelcentrum Markenburg was veel publiek op straat maar de bestuurder bleef hard rijden. Op de Breeburgsingel kwam een politieauto vanuit tegengestelde richting. De verdachte was niet van plan gas terug te nemen of te stoppen. Hierdoor ontstond een aanrijding met de politieauto. De verdachte ging er weer vandoor maar kwam uiteindelijk op de Grote Belt tot stilstand.

De politie zag één persoon uit de auto springen en wegrennen. De bestuurder en een passagier konden echter geen kant op toen politieauto’s aan beide zijden de portieren blokkeerden. De bestuurder bleek een 16-jarige jongen uit Hoofddorp te zijn. Naast hem op de passagiersstoel zat zijn 19-jarige broer. De derde verdachte, die was weggerend, kon na een korte sprint van een politieman worden aangehouden. Hierbij ging het om een 18-jarige Hoofddorper.

De bestuurder moest een speekseltest afleggen. Hierbij testte hij positief op de aanwezigheid van THC. Van de jongen werd vervolgens bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De politie nam de auto in beslag.