Directeur KNVB: "Geen wedstrijden Keuken Kampioen Divisie tijdens interlandperiodes"

Directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma wil af van het voetbal in de Keuken Kampioen Divisie tijdens de interlandperiodes.

"Ik vind het belachelijk dat er bij ons profvoetbal wordt gespeeld in een interlandweek", vertelt Hoogma in gesprek met Voetbal International. "Gelukkig zijn we bij de KNVB zelf verantwoordelijk voor dat speelschema. Daar gaan we wat mij betreft dus mee kappen vanaf volgend seizoen."

Sparta Rotterdam was een van de clubs die meerdere keren aangaf niet blij te zijn dat er wordt doorgespeeld en uitte zijn onvrede. FC Twente-doelman Joël Drommel koos ervoor om zijn club te verkiezen boven Jong Oranje en werd voor één wedstrijd geschorst.

"Elke geselecteerde jeugdinternational moet gewoon beschikbaar zijn. Dit is nou typisch een voorbeeld waarbij voetbalargumenten belangrijker moeten zijn dan de commerciële motieven van clubs."

De clubs in de Keuken Kampioen Divisie kozen twee jaar geleden er zelf voor om door te voetballen tijdens interlandperiodes. Er zijn inmiddels meer clubs in de competitie terechtgekomen die internationals in hun selecties te hebben en daardoor is er weerstand gekomen tegen die beslissing.