FOK! Wat een weer: zonnig en droog

Er zijn vandaag perioden met zon, maar van het zuiden uit drijven soms ook wolkenvelden over. Mogelijk valt er uit de bewolking een enkele spat regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C plaatselijk in het zuidoosten. Er staat een overwegend matige zuid- tot zuidoostenwind.

In de nacht naar vrijdag trekken er van het zuidwesten uit opnieuw wolkenvelden over het land, vooral in het zuidwesten kan daaruit een bui vallen met kleine kans op onweer. De minima liggen rond 14°C. De wind is zuidelijk, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het zonnig, al kan er af en toe wel sluierbewolking voorkomen. De middagtemperatuur ligt tussen 19°C in het Waddengebied en 25°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan de westkust af en toe vrij krachtig.

Vanaf zondag of mogelijk maandag overgang naar een koeler en wisselvalliger weertype. Zondag kans (40%) op veel regen. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Ondergaand zonnetje in Alkmaar (Foto: DJMO)
Ondergaand zonnetje in Alkmaar (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!