Meunier luidt noodklok over volle voetbalkalender

Thomas Meunier vindt dat de FIFA en de UEFA iets moeten doen aan de overvolle voetbalkalender. De Belg van PSG is vermoeid.

Meunier bereidt zich momenteel met de Rode Duivels voor op de interlands tegen Zwitserland en Oranje. "De Nations League brengt misschien wat meer peper en zout in de internationale wedstrijden, omdat er toch een halve finale en finale gepland staan in juni. Maar voor mij verandert dat totaal niets. Ik denk dat de FIFA moet nadenken over een lichtere kalender", stelt de verdediger in Het Laatste Nieuws.

"Wij moeten zowel in oktober als november internationaal spelen, dat lijkt me onnodig. Met de groepsfases van de Champions League en de Europa League, maar ook met de nationale bekers die er nu aankomen wordt het wel heel druk voor ons", aldus Meunier. "Als je dan weet dat we na het WK maar twee à drie weken rust gehad hebben... Dat was veel te weinig."

De 27-jarige rechtsback vindt dat hij amper is hersteld van het vorige seizoen en het WK. "Ik blijf me maar vermoeid voelen, die vermoeidheid wordt stilaan chronisch. We kunnen niet recupereren en het stapelt zich allemaal op. We kennen natuurlijk het liedje: het gaat over televisierechten en geld. Maar ik zou liever wat extra rust hebben om beter te kunnen presteren in de Champions League en de competitiewedstrijden bij PSG."