The Legend of Zelda: Easy Mode naar Switch Online

Behalve Solomon’s Key, NES Open Tournament Golf en Super Dodge Ball heeft Nintendo vandaag nog een vierde NES-game toegevoegd voor abonnees op Nintendo Switch Online. Het gaat om The Legend of Zelda SP. SP staat in deze voor special en betreft eigenlijk gewoon een ROM-hack die de game makkelijker maakt.

In deze versie wordt Link niet in een gevaarlijke wereld gedropt met alleen een zwaard dat hij krijgt van een oude man en zoek het verder maar uit. Nee, hij heeft direct een schild, goedgevulde portemonnee en de nodige items op zak om het zijn leven gemakkelijker te maken. Dit maakt de game zeker voor nieuwe spelers wat toegankelijker. De originele The Legend of Zelda is overigens ook nog beschikbaar.

Dit is niet de enige “game met zijwieltjes” die Nintendo in de online NES-bibliotheek gaat zetten. Zo zijn er ook al plannen voor Double Dragon SP, Dr. Mario SP, Gradius SP, Metroid SP, Super Mario Bros. SP en Super Mario Bros. 3 SP. Een uitkomst voor wie graag de klassiekers speelt, maar dan zonder die klassieke hoge moeilijkheidsgraad.

legend of Zelda easy mode