Hazard wikt en weegt: "Ik droom over Real Madrid"

Eden Hazard stelt dat hij het een moeilijke beslissing vindt of hij zijn contract bij Chelsea moet verlengen of moet vertrekken.

Chelsea wil de Belgische vleugelaanvaller een nieuw contract aanbieden en hem zo behouden voor de club, nadat Real Madrid in de zomer interesse had in zijn diensten. Hazard is vooralsnog terughoudend geweest om zijn dienstverband bij de club te verlengen.

Hazard geeft in gesprek met Engelse media toe dat zijn volgende beslissing zijn toekomst gaat bepalen. "Ja, daarom sprak ik na het WK en ik zei dat ik denk dat het tijd is om te veranderen omdat ik een geweldig WK heb gespeeld. Ik zit echt in het spel, ik speel op dit moment goed voetbal. Real Madrid is de beste club ter wereld. Ik wil vandaag niet liegen."

"Het is mijn droom sinds ik een kind was. Ik droomde over deze club. We zullen zien. We zullen binnenkort over mijn toekomst praten. Het is zoals ik al vaak gezegd heb, als ik vertrek, zal ik gelukkig zijn. Ik weet dat als ik blijf, dat ik gelukkig zal zijn. Het is niet alsof ik ga, ik gelukkig ben en als ik blijf ik ongelukkig ben."

Hazard's goede vriend Thibaut Courtois is een paria geworden onder de fans van Chelsea. Hij weigerde zijn contract te verlengen om een zomerse transfer naar Real Madrid te forceren en Hazard wil een zelfde scenario voorkomen.

"Ik wil dat niet. Ik wil wat goed voor me is, maar ik wil ook wat goed is voor de club, omdat de club me alles heeft gegeven. Ik wil niet zeggen: 'Ja, ik onderteken een nieuw contract', en uiteindelijk doe ik het niet. Dus, ik zal het zien. Soms word ik 's morgens wakker en denk ik dat ik wil gaan. Soms denk ik dat ik wil blijven. Het is een moeilijke beslissing. Het is mijn toekomst. Ik ben 27 en ik word in januari 28."

Hazard zou in west-Londen een nieuw vijfjarig contract kunnen tekenen met een salaris van 340.000 euro per week, maar hij weet niet of Chelsea hem kan overtuigen om te tekenen. "Ik ben gelukkig en heb niets nodig. Het zijn geen prijzen. Natuurlijk, als je speelt, wil je winnen, maar ik wil gewoon genieten op het veld, zoals ik op dit moment ben."