Dutch Basketball League begonnen, Donar wint Supercup

De Dutch Basketball League is dit weekeinde weer begonnen. Tegelijkertijd werd de strijd om de Supercup gespeeld, waarin Donar voor eigen publiek de eerste prijs van het seizoen pakte. 

De regerend landskampioen keek lange tijd tegen een achterstand aan tegen bekerwinnaar ZZ Leiden, maar met vijf minuten te spelen brachten twee vrije worpen van Arvin Slagter de Groningers langszij: 67-67. Voor Leiden was het daarmee gelijk gedaan en Donar won met 74-69.

In de competitie was het New Heroes Den Bosch wat gelijk stevig uithaalde. Thuis tegen Feyenoord Basketball Rotterdam ging het aanvankelijk gelijk op, maar in het tweede kwart sloegen de Boschenaren een gat van bijna twintig punten. Dat kwam geen moment meer in gevaar: 86-57, met 17 punten voor zowel Jonathon Williams als Jessey Voorn.

De Den Helder Suns leken het seizoen sterk te beginnen tegen Aris Leeuwarden. De thuisploeg begon het laatste kwart met een voorsprong van 58-42, maar slaagde er nog knap in om alles uit handen te geven. Een drietje van Nick Masterson bracht Aris uiteindelijk de winst: 67-68.

De nieuwste club in de DBL, de Dutch Windmills uit Dordrecht, begonnen met een thuisnederlaag tegen Landstede Basketbal. Aan de hand van Canadees international Kaza Keane wonnen de Zwollenaren met 64-78, onder meer dankzij 21 punten en 8 rebounds van de aanwinst.

Donar speelde een dag na de winst in de Supercup ook gelijk al de eerste competitiewedstrijd. Basketball Academie Limburg uit Weert kon niet echt partij bieden: Donar was in het Martiniplaza heer en meester en won met 90-51.