MMA-kampioen Mousasi kondigt einde carriŤre aan

Bellator-kampioen Gegard Mousasi heeft in een interview voor Omroep West uitgesproken dat hij nog maximaal één jaar wil vechten. Het contract van de Nederlandse Iraniër van Armeese afkomst bevat nog drie gevechten, maar daarna is het volgens de 33-jarige vechter genoeg geweest.

"Mixed Martial Arts is een gevaarlijke sport", aldus Mousasi die zegt vooral bang te zijn voor hersenschade, maar hij wil vooral meer tijd besteden aan zijn familie. "Er zijn leukere dingen dan elke dag met zwetende mannen rollen", grapte Mousasi, die een trainerspositie wel ziet zitten.

De in Leiden opgegroeide Mousasi, voormalig UFC-vechter, is middengewichtkampioen bij Amerikaans MMA-organisatie Bellator en hoopt ook nog eens voor eigen publiek te mogen vechten. Eerder gingen al geruchten dat Bellator in maart 2018 een gala in Nederland zou opzetten, maar met een populaire Nederlandse kampioen als Mousasi is dat commercieel gezien nóg aantrekkelijker, vandaar waarschijnlijk het uitstel.

Mousasi maakt de afspraak om te stoppen wel met enig voorbehoud. "Mocht ik alles winnen zonder blessures en ze bieden me heel veel geld dan is de verleiding heel erg groot, maar ik heb met mijn familie afgesproken om na drie wedstrijden te stoppen."


Gegard Mousasi in gesprek met TV West (Bron: Youtube)