Hardloper vindt leeuw in weiland

Uiteraard kun je van alles tegenkomen als je op zondagmorgen gaat hardlopen, maar een hardloper in de buurt van Westbroek (Utrecht) was behoorlijk verrast toen hij in een weiland een leeuw tegenkwam. Het ging om een leeuwenwelp van 4 á 5 maanden oud die was achtergelaten in een bench.

De man waarschuwde de politie en die schakelde dierenarts Peter Klaver uit Dodewaard in. Ook voor Klaver was het geen dagelijkse klus, maar "dieren onder de 100 kilogram, daar schrik ik niet zo van." Verrast was hij wel, aangezien het zo goed als nooit voorkomt dat er een jong leeuwtje gevonden wordt.

De welp is opgevangen door de Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna waar hij goed wordt verzorgd. "Hij is heel erg gestresst, wat niet zo gek is als je weet dat ie langs de weg is gevonden", aldus een medewerkster.

"Hij lijkt gezond en is niet ondervoed. Hij zit nu bij ons in quarantaine en heeft heel veel rust nodig", zegt voorzitter Robert Kruijff van de Stichting Leeuw. "We laten hem even één op één met de verzorger. Ze gaan hem nu proberen vaste stukjes vlees te voeren." De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stellen een onderzoek in naar de herkomst van het dier.