Meerdere drank- en drugsrijders opgepakt

Het is dit weekend flink raak met drank- en drugsrijders. Zaterdagavond reed een 32-jarige idioot al twee mensen dood op de A44. Er waren dit weekend nog meer idioten die zich onverantwoordelijk gedroegen. We zetten er een aantal op een rjijtje.

Venhuizen/Medemblik
Zaterdagmiddag ging een 37-jarige man uit Venhuizen er in zijn auto vandoor nadat hij in Onderdijk een aanrijding had veroorzaakt. De man kon worden aangehouden toen hij bij kasteel Radbout in Medemblik alleen nog water voor zich zag. De man reed in een personenauto door Onderdijk in de richting Medemblik. Vanuit tegengestelde richting kwam een andere personenauto, die een wegversmalling in reed. De verdachte kon niet meer op tijd remmen en raakte de tegenligger bij de wegversmalling. De man  bleef niet achter om de schade te regelen, maar ging er vandoor in de richting Medemblik.

De rit eindigde bij het parkeerterrein van Radbout. Hier loopt de weg dood. De bestuurder stapte uit en probeerde lopend weg te komen. Dit lukte niet omdat hij vast kwam te zitten in de hoek tussen het IJsselmeer en de ingang van de haven. Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 495 ug/l. Dat is ruim het dubbele van het toegestane maximum van 220 ug/l. Bovendien bleek hij al eerder te zijn gepakt tijdens het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hoofddorp
Zaterdagmorgen moest een 23-jarige man uit Alphen aan de Rijn zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Hoofddorperdreef in Hoofddorp met zijn auto tegen de mast van een verkeerslicht was gereden. De man kon op eigen kracht uit zijn auto komen. Uit een adem- en een speekseltest bleek dat de man vermoedelijk alcohol en cocaïne had gebruikt. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd ook bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. 

Purmerend
Zaterdagochtend omstreeks 10:50 uur werd de politie in Purmerend aangesproken door een vrouw. Zij had gezien dat de bestuurder van een personenauto knetterstoned rond zou rijden. De politie trof de bewuste auto aan op de Churchilllaan. De bestuurder, een 35-jarige Purmerender, bleek met zijn auto de hele breedte van de tweebaansweg nodig te hebben. Daarnaast reed hij vol gas door een rood licht.

Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. De speekseltest wees bovendien uit dat hij vermoedelijk THC (werkzame stof uit hennep) en opium had gebruikt. Van de man is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. Ook van deze man werd het rijbewijs ingevorderd.

Heerhugowaard
In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 33-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aan vanwege het rijden onder invloed van drugs en het voorhanden hebben van drugs en een wapen. Omstreeks 02:00 uur reed de vrouw over de Torenmolen. Bij controle bleek zij geen alcohol, maar wel mogelijk drugs te hebben gebruikt. De vrouw moest een bloedproef afleggen, maar weigerde hieraan mee te werken. De politie kan mensen niet dwingen mee te werken aan een dergelijk onderzoek, wel wordt het weigeren van een bloedproef aangemerkt als misdrijf.

Haar rijbewijs werd dan ook ingevorderd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid van de vrouw. In de auto vond de politie een doosje met wit poeder (mogelijk cocaïne), een zakje met 40 vermoedelijk XTC-pillen en een doosje wiet. Ook bleek de vrouw een broodmes bij zich te hebben. De politie nam de auto, drugs en het mes in beslag.