Beveiliging en politie grijpen in na titelgevecht UFC 229

Khabib Nurmagomedov liet zien waarom hij al 27 gevechten ongeslagen is. In een dominante overwinning versloeg hij de arrogante Conor McGregor op alle fronten van het spelletje.

Na afloop liet de Dagestani zien dat de trash talk van McGregor toch diep in de ziel van Nurmagomedov sneed. Beledigingen van de Ier op het geloof, vrienden, familie en talent van Nurmagomedov brachten de Dagestani van slag. Op het moment dat McGregor in de vierde ronde lafjes aftikte, nadat een kaakklem van Nurmagomedov muurvast zat, begon de chaos.

The Eagle liet zich uitdagen door een trainingsmaatje van McGregor en sprong de octagon uit om Dillon Danis een paar klappen te verkopen. Het team van Nurmagomedov maakte het nog erger door McGregor in de octagon aan te vallen, terwijl hij nog aan het bijkomen was van zijn zware verlies. Boontje komt om zijn loontje zou je zeggen. McGregor werd door beveiliging ontzet en leek geschokt rond te lopen.

Geen kampioensgordel
UFC-directeur Dana White weigerde de kampioensgordel uit te reiken aan de winnaar, volgens hem was er te veel gebeurd, maar toch werd Nurmagomedov officieel tot winnaar uitgeroepen. "Drie teammaatjes van Khabib zijn gearresteerd en Khabib kan nu problemen ondervinden met het verkrijgen van een visum voor de VS. We weten niet wanneer Khabib zijn titel kan gaan verdedigen."

Team McGregor reageerde ook en zij leken geen groot punt van te maken van de chaos. "Prima gevecht, mooi technisch gevecht en spannend tot aan het einde. Dát maakt MMA zo'n mooie sport, zonde van het einde. Op naar de volgende."

Verklaring Nurmagomedov
De kampioen verontschuldigde zich en verklaarde tijdens de afsluitende personferentie dat hij zich heeft laten meeslepen door de trash talk van de Ier. "Ik wil deze sport veranderen. Praat geen onzin meer over je tegenstander, onzin over zijn vader, religie. Je kan niet liegen over religie en afkomst."

"Hij praat over mijn afkomst, hij praat over mijn religie, hij praat over mijn vader. Waarom heeft iedereen het over dat ik over het hek spring?"

Volledige uitslag UFC 229

Nurmagomedov verslaat McGregor na opgave (rear naked choke, ronde 4)
Ferguson verslaat Pettis via TKO (gebroken hand, ronde 2)
Reyes verslaat Saint Preux na jurybesluit (30-27 x3)
Lewis verslaat Volkov door KO (stoten, ronde 3)
Waterson verslaat Herrig na jurybesluit (30-26, 29-28, 30-27)
Formiga verslaat Pettis na jurybesluit (30-26, 29-28 x2)
Luque verslaat Turner door KO (stoten, ronde 1)
Ladd verslaat Evinger door TKO (stoten, ronde 1)
Holtzman verslaat Patrick door KO (ellebogen, ronde 3)
Kunitskaya verslaat Lansberg na jurybesluit (30-27 x3)
Lentz verslaat Maynard door TKO (vernietiging, ronde 2)
Martin verslaat LaFlare door KO (stoten, ronde 3)