Wielrenner Duquennoy (23) overleden

Wielrenner Jimmy Duquennoy is vrijdagavond overleden. Dat heeft zijn ploeg, het ProContinentale Aqua Protect Veranclassic, zaterdagochtend bekendgemaakt. Duquennoy werd slechts 23 jaar.

De jonge Belg trainde veel en graag in de buurt van de kasseien van Parijs-Roubaix en was dan ook blij toen hij er dit jaar zijn debuut mocht maken in de Hel van het Noorden. Daarbij koos hij zelfs voor de aanval, net als hij in Gent-Wevelgem deed dit jaar, alvorens als 56e te finishen.

Woensdag reed Duquennoy nog in Duitsland in de Münsterland Giro, waar hij de finish niet haalde. "Woensdag reisden we samen terug naar huis en was er helemaal niks aan de hand. Tijdens tests voorafgaand aan het seizoen werd ook niks abnormaals ontdekt", aldus teammanager Frédéric Amorison.

Enkele dagen eerder had Duquennoy te horen gekregen dat zijn contract niet verlengd zou worden, wat volgens Amorison een opluchting was voor de renner: "Hij wilde ergens in Frankrijk een baantje gaan zoeken en dan als amateur gaan rijden, zodat hij een soort nieuw leven kon beginnen."

Dat eindigde vrijdagavond echter plotseling. Volgens RTBF werd de Belg thuis in zijn stoel, naast zijn vriendin, getroffen door een hartaanval. Elke vorm van hulp kwam vervolgens te laat, Duquennoy was overleden.