Europese winst Leidse basketballers, Den Bosch verliest

De basketballers van ZZ Leiden zijn prima begonnen in de kwalificatie voor de Europe Cup. De ploeg trok naar de Oostenrijkse provincie Steiermark (Stiermarken) voor een duel met de Kapfenberg Bulls en wist de regerend Oostenrijks kampioen te verslaan: 62-79.

Leiden maakte in het eerste kwart gelijk korte metten met de Oostenrijkers, die in het tweede kwart een nog beetje terug konden komen. Een comeback was na nog een sterk Leids derde kwart echter kansloos. Darius Thompson was uitstekend op dreef: de nieuwe aanwinst van Leiden kwam tot 30 punten en 8 rebounds, Worthy de Jong was goed voor 17 punten en ook 8 rebounds.

New Heroes Den Bosch begon met een thuisduel tegen het Bulgaarse Balkan Botevgrad, maar dat ging niet zo best. Vooral in het vierde kwart walsten de bezoekers over de Bosschenaren heen, die uiteindelijk met 76-86 verloren. De Brits-Nederlandse aankoop Devon van Oostrum was met 17 punten en 9 rebounds het trefzekerst bij de thuisploeg.

Op 10 oktober worden in Leiden en Botevgrad de returns gespeeld, waarbij de uiteindelijke winnaars zich plaatsen voor de groepsfase van de Europe Cup. Ook de twee verliezers met het beste puntensaldo plaatsen zich. Na één wedstrijd staat Den Bosch in die ranglijst bovenaan. Het Groningse Donar staat al in de groepsfase.

Steven Cook van de New Heroes in duel met Mirko Mulalic van BC Balkan (Pro Shots / Peter van Gogh)
Steven Cook van de New Heroes in duel met Mirko Mulalic van BC Balkan (Pro Shots / Peter van Gogh)