Parkeerder 'leent' huis vakantieganger

Een man die voor een bedrijf op Schiphol auto's parkeert van vakantiegangers, dacht het er even lekker van te kunnen nemen in het huis van een klant. Samen met zijn vriendin welteverstaan. Ze namen zonder toestemming hun intrek in een huis in het Friese Gorredijk, totdat ze volgens Omrop Fryslân door een oplettende buurman werden gesnapt.

De buurman die een oogje in het zeil hield zag een vreemde auto op de oprit staan en licht in het huis branden. Hij belde aan waarna een wildvreemde man opendeed die beweerde toestemming te hebben om in het huis te verblijven.

Daar bleek niks van te kloppen, zo bleek na een telefoontje met de bewoners op hun vakantieadres. Dus werd de politie ingeschakeld, en die belde ook aan.

Tegen de agenten zei hetzelfde wildvreemde figuur dat hij op Schiphol voor een zogeheten valet parking-bedrijf werkt. Die geef je op z'n Amerikaans de sleutels en zij parkeren je wagen terwijl jij naar de vertrekhal snelt.

Dat bedrijf weet waar je woont, dus heb je je huissleutel aan de bos dan ben je wellicht de klos. Dat was dus bij de desbetreffende bewoners het geval.

Naar verluidt voelden parkeermeneer en vriendinlief zich al best thuis. In de woning werden namelijk drugs aangetroffen.

Het tweetal is ingerekend, en de wagen is in beslag genomen. Vermoed wordt dat ook de wagen zonder toestemming is gebruikt. De man had meerdere auto- en huissleutels bij zich, en er wordt vermoed dat hij ook van andere woningen gebruik heeft gemaakt.