Van Gerwen redt Nederlandse eer op World Grand Prix

Raymond van Barneveld is in de tweede ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld. De 51-jarige Hagenees was erg slordig qua scores en dubbels, waardoor Dave Chisnall eenvoudig kon profiteren. Het werd 3-0 in sets.

In de openingsleg ging het al mis voor Van Barneveld. Hij miste zes pijlen op de dubbel om de eerste leg te pakken in het toernooi met het Dubbel In Dubbel Uit-format. Chisnall kon daardoor, ondanks dat hij vijf pijlen nodig had om te openen, daarmee toch de eerste leg pakken. De set ging vervolgens met 3-1 naar Chizzy

In set twee en drie ging het niet veel beter met Van Barneveld. Met 3-1 en 3-0 gingen sets twee en drie naar Chisnall. De Engelsman wierp 47 procent van zijn pijlen op de einddubbels raak, tegenover slechts vijftien procent voor Van Barneveld. Chizzy noteerde vijf maximale scores, Barney geen één. 

Update 21.30 uur

Ook Jeffrey de Zwaan is zijn tweederondepartij kansloos uitgeschakeld. Tegen Gary Anderson wist hij maar één leg te pakken en ging er dus ook met 3-0 in sets af. De Zwaan had in tegenstelling tot de eerste ronde veel moeite om de legs te openen, waar Anderson een goed niveau haalde. De Schot eindigde met een 130-finish. 

Update 22.50 uur

Ron Meulenkamp is uitgeschakeld in de tweede ronde van de World Grand Prix. Hij kon zijn comeback tegen Daryl Gurney niet afmaken en verloor met 3-2. 

Meulenkamp was in de eerste twee sets net zo kansloos als Van Barneveld en De Zwaan, waardoor deze sets met 3-0 en 3-1 naar Gurney gingen. Opgeven deed Meulenkamp niet en gooide in leg één van set drie direct 130 uit. Het werd 2-1, waarna Gurney tops miste op 2-2. The Bomb gooide dubbel acht uit en pakte daarmee de derde set. 

Het momentum was omgedraaid en Meulenkamp wist ook de vierde set met 3-1 te winnen. Helaas ging het voor de nederlander zowel in de eerste als de derde leg mis met de openingsdubbel. Titelverdediger Gurney stond klaar en trok de partij alsnog naar zich toe. De stunt bleef uit. 

Update 23.20 uur

Michael van Gerwen redt de Nederlandse eer op de World Grand Prix. Hij wint met 3-0 van Darren Webster. Alleen in de tweede set moest hij een leg afstaan. In de kwartfinales wacht Dave Chisnall.