Motoragent schiet Heineken-ontvoerder Frans Meijer neer

Na een melding van een verdachte situatie op de Van Beuningenstraat in Amsterdam heeft een motoragent dinsdagochtend 2 oktober omstreeks 11.30 uur een verdachte neergeschoten op de De Wittenkade.

De motoragent zag op de Van Beuningenstraat twee personen lopen. Toen hij de mannen aansprak renden zij weg in de richting van de De Wittenkade. Op de De Wittenkade zag de motoragent een vuurwapen bij één van de verdachten. Er ontstond een situatie waarbij de agent zich genoodzaakt zag de verdachte neer te schieten. De andere verdachte gaf zich over. Beiden zijn aangehouden en de gewonde verdachte is vervoerd naar het ziekenhuis.

Bij de aanhouding is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De omgeving van het schietincident is afgezet voor sporenonderzoek door forensisch rechercheurs. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten door de agent. 

Update 19:57 uur:
De man die neergeschoten is, is volgens diverse bronnen Heineken-ontvoerder Frans Meijer. Volgens de Telegraaf wilde hij samen met zijn zoon een overval plegen. Meijer ligt nu in het ziekenhuis, maar is aanspreekbaar.

Meijer vluchtte na veroordeeld te zijn voor de Heineken-ontvoering naar Paraguay, waar hij een andere naam aannam, trouwde en 3 kinderen kreeg. Peter R. de Vries spoorde hem daar in 1994 op. In 2002 werd hij aan Nederland uitgeleverd en in 2005 kwam hij weer vrij.

Motoragent schiet verdachte neer (Foto: Politie.nl)
Motoragent schiet verdachte neer (Foto: Politie.nl)