Sneeuwvolleybal doet gooi naar Olympische Spelen

De Europese volleybalfederatie CEV heeft een nieuw format aangenomen voor het sneeuwvolleybal. Daarin moeten nu teams van drie spelers het tegen elkaar op gaan nemen, in plaats van duo's, zoals in maart nog het geval was op het eerste EK ooit in de sport. Volgens CEV-president Alexander Boricic is de beslissing genomen met het oog op de kansen om sneeuwvolleybal op het programma van de Olympische Winterspelen te krijgen. 

"Het is prachtig dat we nu drie disciplines hebben: klassiek volleybal in de zaal, met zes spelers per team, beachvolleybal met duo's en sneeuwvolleybal met drie spelers per team", aldus Boricic. Bij het maken van de keuze werd onder meer gekeken naar het 3x3-basketbal, wat in Tokyo in 2020 voor het eerst olympisch zal zijn. "Dat willen we met het sneeuwvolleybal ook bereiken", zegt Boricic.

Tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang werden dit jaar al de nodige potjes sneeuwvolleybal gespeeld op het olympisch terrein, met onder meer olympisch kampioen zaalvolleybal Vladimir Grbich uit Servië en de Braziliaanse beachvolleyballegende Emanuel Rego. Rusland won in maart het eerste EK ooit.