Rico Verhoeven verdedigt wereldtitel in Arena, Van Roosmalen verliest titel

Kickbokser Rico Verhoeven heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam voor de achtste keer zijn Glory-wereldtitel bij de zwaargewichten verdedigd. De Braziliaan Guto Inocente, vorig jaar goed voor goud op de Wereldspelen en nummer twee in de Glory-ranglijst, was kansloos tegen The King of Kickboxing.

Al vanaf het begin van het gevecht was duidelijk dat Verhoeven domineerde. Inocente probeerde meermaals toe te slaan met een spinning backfist, maar de Nederlander was keer op keer prima voorbereid en pareerde nagenoeg alles wat de Braziliaan zijn kant op gooide. Aan het einde kwam Inocente een keer of twee aardig door, maar Verhoeven kwam geen moment in de problemen en kreeg van alle vijf juryleden alle vijf ronden toegewezen.

Niet alleen Verhoeven, maar ook Robin van Roosmalen vocht in de Arena om een wereldtitel. De regerend kampioen in het vedergewicht (-65kg) nam het op tegen de Thai Petchpanomrung Kiatmookao, van wie hij vorig jaar de wereldtitel overnam. Van Roosmalen was dit keer echter kansloos: Kiatmookao gooide er tientallen trappen uit, stuk voor stuk hard en raak, terwijl de Nederlander er vrijwel niks tegenover kon zetten. Kiatmookao won dan ook volkomen terecht en met ruime cijfers op punten.

Rico Verhoeven wint. (PRO SHOTS/Peter van Gogh)
Rico Verhoeven wint. (PRO SHOTS/Peter van Gogh)

In het zwaargewicht nam Jamal Ben Saddik het op tegen de voor Curaçao uitkomende D'Angelo Marshall. Ben Saddik stond er weer niet echt lekker afgetraind bij, maar dat betekende niet dat hij niet in vorm was: binnen tien seconden lag Marshall tegen het canvas en nog eens twintig tellen letter was hij nóg twee keer neer gegaan. Dat betekende gelijk het einde van het gevecht en dus won Ben Saddik op uitermate overtuigende wijze, nog voor hij goed en wel begon te zweten.

Ben Saddik daagde na afloop overigens Badr Hari uit, die de ring in stapte en het leek te accepteren. Of de inmiddels weer op vrije voeten zijnde Hari ook daadwerkelijk tegen Ben Saddik gaat vechten valt nog te bezien. In het weltergewicht (-77kg) won de Marokkaan Tyjani Beztati van Christian Baya uit Angola, waardoor Beztati het mogelijk op mag gaan nemen tegen de Armeniër Harut Grigorian, de regerend wereldkampioen.

Ook het voorprogramma leverde wat fraaie gevechten op. Lichtzwaargewicht (-95kg) Michael Duut zat stevig in de problemen tegen Mourad Bouzidi, maar de Groninger sloeg hem met vier seconden op de klok snoeihard knock-out. Roël Mannaart maakte een fraai Glory-debuut door de Tsjech Daniel Svkor bij de zwaargewichten te verslaan, terwijl Amsterdammer Murthel Groenhart in het weltergewicht in de tweede ronde loeihard korte metten maakte met de Marokkaan Mohammad Jaraya.