19-jarige zwaargewond na achtervolging

Een 19-jarige man uit IJsselstein is met zijn auto in de sloot beland na een achtervolging door de politie. Agenten troffen de bestuurder tientallen meters verderop aan in de sloot. Na reanimatie werd de man naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 01:45 uur zagen agenten de auto rijden over de Rondweg in Houten. Op basis van het kenteken zagen zij redenen om de auto en bestuurder te controleren. De automobilist ging er echter vandoor, waarna hij tegen een lantaarnpaal botste. Vervolgens reed de bestuurder achteruit en reed tegen de politieauto, waarna hij er met enorm hoge snelheid vandoor ging.

Op De Rede raakte de auto in de berm en kwam op de kop in het water terecht. De agenten vonden de IJsselsteiner in het water en brachten hem aan de kant. Een traumateam kwam ter plaatse voor de verzorging van het slachtoffer. Met behulp van de brandweer en een politiehelikopter met infraroodcamera werd de omgeving afgezocht naar eventuele andere inzittenden, maar er werd niemand meer aangetroffen.