Geen PlayStation Experience dit jaar

Sony hield de afgelopen jaren in december altijd de zogeheten PlayStation Experience (ook wel PSX). Een evenement in Amerika dat open is voor publiek en waar de nieuwste games en gamegerelateerde producten getoond werden. Dit jaar zal de PSX echter schitteren door afwezigheid.

Dit heeft de voorzitter van Sony Interactive Entertainment Shawn Layden gezegd in de meest recente PlayStation Blogcast. "Het is een geweldig plek voor ons om de fans nieuw nieuws te geven, om ze dichter te betrekken bij de games waar we aan werken. Dingen die we op de E3 hebben aangekondigd, kunnen fans dan van dichtbij bekijken in december. Maar voor 2018, en dit zal een teleurstelling zijn voor sommige mensen, hebben we besloten om geen PlayStation Experience te organiseren in Amerika."

De reden hiervoor is dat Sony denkt niet genoeg te bieden te hebben. "We maken veel vooruitgang in onze games, we hebben net Spider-Man gereleased, en nu kijken we naar 2019 voor games als Dream en Days Gone. Maar we hebben niet genoeg te bieden om mensen op locatie samen te brengen. We willen geen verwachtingen scheppen die we niet kunnen nakomen."

Kijkend naar de voorgaande jaren was PSX 2016 goedgevuld met nieuws over onder andere Yakuza 6, Uncharted: The Lost Legacy en Wipeout Omega Collection. Vorig jaar bestond de show vooral uit trailers van games die al aangekondigd waren. En dit jaar dus geen PSX, vanwege het volgens eigen zeggen wat magere jaar van Sony. Of wellicht is het de stilte voor de storm, de stilte voor de PlayStation 5?

playstation blogcast