Haas F1: Grosjean en Magnussen blijven

Romain Grosjean en Kevin Magnussen rijden in 2019 voor Haas F1. Het team heeft dit nieuws vrijdag, voorafgaand aan de vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland, wereldkundig gemaakt.

Donderdag suggereerde Guenther Steiner al, dat een beslissing over het komende seizoen snel gemaakt zou worden en dat is nu dus definitief bevestigd. "Voor een voorspoedige ontwikkeling van het team en onze wagen hebben we twee snelle en ervaren coureurs nodig, zoals Romain en Kevin. We hebben ons afgelopen jaar flink kunnen verbeteren, de onderhandelingen met de beide rijders zijn dan ook zeer vlot verlopen", liet hij weten.

Magnussen is dit seizoen de beste coureur van Haas F1 en pakte tot dusver 49 punten in het wereldkampioenschap. "Ik heb nog niet eerder in zo'n goede situatie gezeten als hier bij Haas", aldus de Deen. "Dit is een team van racers en we streven allemaal naar hetzelfde. We geloven in elkaar en dat is waarom we tot nu toe zoveel bereikt hebben."

In tegenstelling tot de contractverlenging van Magnussen lag een langer verblijf van Grosjean niet direct voor de hand. De Fransman begon zwak aan het seizoen, maar heeft zich inmiddels aardig kunnen herstellen met onder meer een vierde plaats in Oostenrijk en drie finishes in de punten. "Het is indrukwekkend om te zien wat we in korte tijd bereikt hebben en het maakt me trots dat ik vanaf het begin onderdeel geweest ben van dit team en te zien wat we in relatief korte tijd bereikt hebben. Ik ben blij dat ik langer mag blijven bij het Haas F1-team."