Obama bezoekt Amsterdam, DENK niet blij

Vier jaar na zijn eerste bezoek is Barack Obama vandaag opnieuw in Amsterdam. Hij is hier voor het 'Forward Thinking Leadership' congres in AFAS live, zo meldt AT5.

In 2014 was de toenmalig president een paar uur in de stad voordat hij naar een nucleaire top in Den Haag ging. Hij zette toen zijn helikopter op het Museumplein en bracht een bezoek aan het Rijksmuseum. 'A splendid location' noemde Obama het museum toen.

Of de voorganger van Donald Trump ook nu weer per helikopter de stad komt bezoeken is nog maar de vraag. Het is überhaupt onduidelijk of de Amsterdammer Obama te zien krijgt. De mensen die 1.000 euro over hadden voor een kaartje voor het congres krijgen in ieder geval een podiumgesprek met Obama voorgeschoteld. 

DENK niet blij
Dat de voormalig Amerikaans president Barack Obama in de stad is om een lezing te geven, is niet in goede aarde gevallen bij de lokale fractie van DENK. Op Twitter noemt duoraadslid Sheher Khan het 'ziek' en zegt hij dat Obama 'beter naar het strafhof in Den Haag kan gaan'.

De reden van de boosheid is het droneprogramma van Amerika dat tijdens het presidentschap van Obama verder werd uitgebreid. 'Dan vermoord je duizenden onschuldige Pakistanen met je droneprogramma en mag je dik cashen om over je misdaden te spreken.'

Khan is het hoofd van het fractiebureau van DENK en duoraadslid voor de partij. Hij sloot zijn tweet af met de hashtag 'warcriminal'. Zijn tweet is vervolgens geretweet door de lokale fractie van de partij die zijn uitspraken op die manier lijkt te onderschrijven.