Opstandige Ould-Chikh 'neukte moeder en vrouw fysio Benfica'

Benfica blijft erbij dat de club een goede reden had om in het voorjaar van 2017 het contract van Bilal Ould-Chikh te ontbinden.

De FIFA oordeelde onlangs dat Benfica onjuist handelde en 3,5 miljoen euro ter compensatie moet betalen. De club uit Lissabon heeft echter een waslijst aan argumenten om het vertrek van Ould-Chikh te rechtvaardigen. Het eerste incident met de 21-jarige aanvaller, die in de zomer van 2015 bij Benfica ging spelen, was in november 2015. Hij bestuurde toen in Frankrijk met 230 kilometer per uur een auto, zonder rijbewijs.

Tijdens het tweede seizoen liep het wangedrag van de nu clubloze Ould-Chikh pas echt uit de hand, aldus Benfica. Hij arriveerde op het trainingscomplex met overgewicht en ondanks een streng regime werd hij alleen maar zwaarder. Eind juli mocht de medische staf niet checken wat er aan de hand was toen hij klaagde over rugpijn. Twee dagen later verliet hij even de training en weigerde hij zich te laten wegen.

In de week die volgde bleef het voormalige talent van FC Twente zich misdragen. Zo maakte hij samen met teamgenoot Adel Taarabt trainingsoefeningen belachelijk en stelde hij dat Portugal een 'waardeloos land' is met 'waardeloze mensen'. Bovendien kwam hij tweemaal bijna een halfuur te laat op de training en de tweede keer mocht hij niet meer meetrainen.

Enkele dagen later maakte hij fysiotherapeut Hugo Zagalo uit voor 'son of a bitch' en 'faggot'. "Jij verlaat je werk om acht uur 's avonds en verdient niets. Ik ben rijk en werk maar twee uur per dag. Ik neuk je vrouw en je moeder", zou Ould-Chikh volgens Benfica hebben gezegd. De aanvaller ging in 2017 bij FC Utrecht spelen, maar ook dat werd geen succes. Hij werd door Jean-Paul de Jong weggestuurd van de training en vorige maand gingen beide partijen uit elkaar.

Of de opstandige eeuwige puber daadwerkelijk de moeder en vrouw van de fysio geneukt heeft zullen we waarschijnlijk niet weten, maar we hebben wel een vermoeden.