AZ en Emmen naar volgende ronde KNVB Beker

AZ en FC Emmen hebben zich donderdag vroeg op de avond geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker.

AZ had in Meppel weinig problemen met Alcides. Na iets meer dan een kwartier spelen opende Björn Johnsen de score en nog vóór de pauze was het duel al beslist. Oussama Idrissi breidde de score uit, Adam Maher scoorde uit een vrije trap en Dorin Rotariu maakte zijn eerste doelpunt in dienst van de Alkmaarders.

Kort na rust raakte hoofdklasser Alcides via zowel Koen Romme als Jemain Wobbes het aluminium, waarna Idrissi zijn tweede van de avond kon maken. Via een strafschop maakte Idrissi ook nog zijn hattrick compleet, waardoor het 0-6 werd.

FC Emmen nam ondertussen al na tien minuten de leiding tegen OFC Oostzaan. Reuven Niemeijer scoorde op aangeven van Keziah Veendorp. Aan het begin van de tweede helft werd de score verdubbeld toen Henk Bos onderuit ging en Glenn Bijl de penalty benutte. Tien minuten voor tijd mocht Bijl opnieuw een strafschop nemen en ook nu was hij trefzeker.

Door een goal van Rachid el Yaghmouri in de slotfase werd het 1-3 voor FC Emmen. Eerder deze week plaatsten onder meer PSV, Ajax en PEC Zwolle zich al voor de volgende ronde. Titelverdediger Feyenoord komt donderdag om 20.45 uur nog in actie tegen Gemert. Het duel wordt gespeeld in Helmond.