KNVB houdt keuze voor gastheer EK 2024 geheim

Michael van Praag heeft via de website van de KNVB laten weten dat de bond niet bekend maakt of het op Turkije of op Duitsland heeft gestemd.

Het uitvoerend comité van de UEFA mocht stemmen en met twaalf tegen vier bleek Duitsland de favoriet. Daar kan de voorzitter van de Nederlandse bond mee leven, al zegt hij het ook Turkije te hebben gegund.

“Beide bids, ook Turkije dus, waren namelijk aantrekkelijk, goed gedocumenteerd, financieel degelijk onderbouwd en boden uitzicht op een voortreffelijk EK straks”, aldus Van Praag, die zijn keuze geheim houdt. “Uiteindelijk moest er een keus gemaakt worden. Hierin speelden belangrijke en heel verschillende details een rol, dat zal duidelijk zijn.”

“Op wie we gestemd hebben en waarom, maken we niet bekend. Althans, ik niet. Het is immers een geheime stemming geweest, dan ga je niet achteraf praten. We zijn immers een loyaal lid van de voetbalgemeenschap en houden ons daarom aan geldende afspraken”, aldus de bondsvoorzitter.

Van Praag benadrukt dat er een ‘zuivere keuze’ is gemaakt: “Op basis van de informatie die we vandaag hebben gekregen van beide landen en van de UEFA. Zonder die informatie was er geen serieuze, afgewogen keus mogelijk.”