'Vandoorne en Wehrlein op weg naar Formule E'

Stoffel Vandoorne zou een serieuze kandidaat zijn om komend seizoen in actie te komen in de Formule E. De Belg, na dit seizoen klaar bij McLaren, wordt genoemd voor een stoeltje bij het nieuwe HWA, wat na volgend seizoen op zal gaan in Mercedes.

Volgens diverse media zou Vandoorne onlangs al een Formule E-auto getest hebben en is een deal met HWA in de maak. De 26-jarige Belg zou er de teamgenoot kunnen worden van huidig DTM-titelkandidaat Gary Paffett, die ook al de nodige tests achter de rug heeft met de nieuwe generatie Formule E-auto.

HWA rijdt komend seizoen met powertrains van Venturi, waarna Mercedes de boel vanaf het seizoen 2019/20 over zal nemen. Op 8 oktober zal HWA op haar thuisbasis in het Duitse Affalterbach de rijders bekendmaken voor het komende seizoen, dat op 15 december begint met de race in het Saoedische Riyadh.

Een andere voormalig F1-coureur wordt inmiddels genoemd bij Mahindra: Pascal Wehrlein was kandidaat voor een stoeltje bij HWA, maar werkt niet langer samen met Mercedes, wat ervoor zorgde dat er andere mogelijkheden voor hem liggen. Daaronder valt het Indiase Mahindra, waar hij afgelopen week al voor getest heeft.