Capcom: "Devil May Cry 5 doet 4K@60fps op PS4 Pro"

Volgens Capcom-producer Matt Walker zal Devil May Cry 5 draaien op een (opgeschaalde) 4K-resolutie en in 60 frames per seconde op de PlayStation 4 Pro. Dat gaf hij als reactie op een vraag op Twitter of de nieuwe Devil May Cry PS4 Pro-geoptimaliseerd is.

'4k60' is wel iets te kort door de bocht aangezien de PS4 Pro gebruikmaakt van speciale rendertechnieken die ervoor zorgen dat de daadwerkelijke resolutie vaak onder de volle 2160p schommelt. Op hectische momenten zal de resolutie dan bijvoorbeeld vaak lager uitvallen dan wanneer de speler stilstaat of langzaam door een spelwereld loopt, terwijl de framerate wel strak vastgehouden wordt op, in dit geval, 60fps.

Het blijft niettemin een indrukwekkende prestatie voor Sony's gameconsole gezien de fraaie graphics van DMC 5. De game gebruikt dezelfde inhouse-engine van Capcom als Resident Evil 7, de RE Engine. Eurogamers tech-divisie Digital Foundry deed al een firstlook-analyse waarbij ze concludeerden dat PS4 Pro inderdaad 4K60 nastreeft via checkerboard-upscaling, terwijl de Xbox One X de volle (native) 4K vast weet te houden bij 60 frames per seconde. Bekijk hun bevindingen hieronder.

Devil May Cry 5 komt op 8 maart 2019 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.