FOK! Wat een weer: warmer

In het westen en noorden van het land komt lokaal nevel voor, die spoedig verdwijnt. Het wordt verder een zonnige dag, al komen er vanochtend wel enkele wolkenvelden voor, met name het noordoosten. De temperatuur loopt op naar waarden van 19°C op de Wadden tot plaatselijk 22°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Vanavond raakt het in het noorden bewolkt en tegen het einde van de avond zou daar wat lichte (mot)regen kunnen vallen. In de loop van de nacht breidt dit gebied zich geleidelijk uit over de rest van het land. Onder de bewolking koelt het minder af met minima uiteenlopend van 8°C in het zuidoosten tot 12°C langs de kust. De zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig en draait van het noordwesten uit geleidelijk naar noord.

Morgenochtend is het in het zuiden en zuidoosten aanvankelijk nog bewolkt en kan er nog lichte regen vallen. Verder wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan er zeer lokaal nog een bui voorkomen. Met maxima van ca. 16°C is het frisser dan vandaag. De noordelijke wind neemt boven land toe naar matig en blijft langs de kust (vrij) krachtig.

Tot en met zondag droog, vanaf maandag kans op een enkele bui. De zon is geregeld te zien maar met maxima van ca. 15°C is het wel aan de koele kant. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Avond in het Bromo nationaal park, Java (Foto: Blind_guardian)
Avond in het Bromo nationaal park, Java (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!