Sony zwicht voor cross-play

Als je ook maar enigszins het gamenieuws in de gaten houdt, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat Sony nogal wat commentaar heeft gekregen op hun aversie tegen cross-platform games. Samen online een game spelen op je PlayStation terwijl je vriend een Xbox of Switch heeft? Dat mag zomaar niet. Of mocht zomaar niet, want Sony lijkt nu toch gezwicht.

In een post op de PlayStation.Blog kondigt Sony Interactive Entertainment (SIE) CEO John Kodera namelijk aan dat cross-platform features er aan zitten te komen. “Na een grondig evaluatieproces heeft SIE een pad gevonden richting cross-platform features voor selecte third-party content. We erkennen dat PS4-spelers reikhalzend hebben uitgekeken naar een update en we waarderen het geduld vanuit de community.”

Cross-play wordt niet simpelweg aangezet, maar gaat eerst getest worden. Te beginnen bij Fortnite, de game waarover misschien wel de meeste ophef is ontstaan richting Sony’s beleid. “De eerste stap zal een open bèta zijn voor Fortnite die vandaag begint. Deze stelt cross-play in staat, net als het delen van progressie en commercie tussen PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows en Mac. We zien de bèta als een kans om te verzekeren dat cross-play het beste is op PlayStation.”

Verder geeft Kodera aan dat Sony al vierentwintig jaar lang probeert om zijn fans de beste game-ervaring te bieden, vanuit een uniek PlayStation-perspectief. Vandaag de dag vinden spelers van bepaalde games cross-play echter belangrijk. Vandaar dat Sony nu gaat proberen het platform toch wat open te gooien. De terughoudendheid druipt er nog een beetje vanaf, maar Sony lijkt hiermee toch een belangrijke stap te zetten richting de toekomst.

Sony PS blue background