Ex-medewerkers klagen Telltale Games aan

Het drama houdt maar niet op bij Telltale Games. Een voormalig werknemer van de ontwikkelstudio klaagt nu de boel aan voor het schenden van de Amerikaanse arbeidswetgeving.

Een korte samenvatting van de gebeurtenissen: eind vorige week werden honderden werknemers van Telltale Games ontslagen door financiële tegenvallers bij de gamestudio. De groep gedupeerden, die geschat wordt op meer dan 270 man, heeft geen ontslagvergoeding ontvangen. Niet veel later werd bekend dat Telltale Games definitief opgeheven gaat worden en dat een kleine groep werknemers tijdelijk aanblijft om 'lopende projecten' te verzorgen. The Walking Dead: The Final Season is een game die in meerdere afleveringen wordt uitgegeven. De game zou uit vier afleveringen bestaan, waarvan er nu twee afleveringen zijn uitgegeven. Telltale Games beschouwt dit blijkbaar niet als een lopend project, want de game is geannuleerd. De overige twee afleveringen komen waarschijnlijk nooit meer uit, en het is onbekend of spelers die al de season pass hebben aangeschaft, en dus recht hebben op de overige twee afleveringen, hun geld terug kunnen krijgen. Kortom: werknemers boos, gamers boos, iedereen dus boos.

Nu heeft één van de ex-werknemers van Telltale Games namens alle gedupeerde werknemers een klacht ingediend bij de rechtbank in San Francisco. Volgens de klacht zou de groep zijn ontslagen 'zonder reden' en zonder geschreven kennisgeving vooraf, wat in strijd zou zijn met de landelijke Amerikaanse wet, en de lokale wet in Californië.

De WARN-act is een Amerikaanse wet die sinds 1988 in gebruik is, en waarin staat dat werknemers 60 dagen van tevoren ingelicht moeten worden over een eventuele sluiting van een bedrijf of massa-ontslagen. Dit is duidelijk dus niet gebeurd en de groep eist hun vaste salaris voor de 60 dagen waar zij recht op hebben, inclusief gezondheidszorgvoordelen.

Naar verluidt zou de wet in Californië strenger zijn dan de landelijke wet, en gaat Telltale Games het moeilijk krijgen om zich hiertegen te verdedigen.