'Ajax waagt in januari nieuwe poging voor Magallán'

Marc Overmars gaat weer aan de onderhandelingstafel met Boca Juniors, meldt De Telegraaf. De inzet is opnieuw centrumverdediger Lisandro Magallán.

De bikkelharde Argentijn was afgelopen zomer hoofdpersoon van een heuse transfersoap, waarin Ajax maandenlang vergeefs op zijn komst wachtte. Hij onderging zelfs een medische keuring in Amsterdam, Boca Juniors wilde hem pas laten gaan als er een vervanger was aangetrokken en die kwam er maar niet. Uiteindelijk trok Ajax de stekker uit de deal en kwam Daley Blind terug naar de Johan Cruijff ArenA.

Daarmee leek het gat gedicht, maar nu blijkt volgens het dagblad dat de technisch directeur van de Amsterdammers hem nog niet uit het hoofd heeft gezet. Hij zou nu voor zo'n 7,5 miljoen euro te halen zijn. Minder dan afgelopen zomer, wat te maken heeft met de koersdaling van de Argentijnse peso. Ook heeft zijn werkgever nu een vervanger in huis.

Boca haalde Carlos Izquierdoz en heeft met Leonardo Balerdi een groot talent, dat eveneens op de positie van Magallán kan spelen. Hij lijkt daarmee niet langer onmisbaar in Buenos Aires. De verdediger heeft echter nog een contract tot medio 2021, waardoor de voorzitter zich waarschijnlijk wederom niet makkelijk op gaat stellen. Volgens De Telegraaf heeft de 24-jarige een voorkeur voor Ajax, maar ook subtoppers uit Spanje en Duitsland volgen de voormalig jeugdinternational.