Meltan gespot in Pokémon Go

The Pokémon Company, Niantic. en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat er een nieuwe Mythische Pokémon is ontdekt in de wereld van Pokémon GO: Meltan. Deze zal ook op de een of andere manier verschijnen in Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Pokémon: Let's Go, Eevee!.

Meltan is een Steel-type Pokémon met een lichaam dat grotendeels bestaat uit vloeibaar metaal, waardoor deze een vloeiende vorm heeft. Deze Pokémon kan zijn vloeibare armen en poten gebruiken om metaal aan te tasten en dit in zijn lichaam op te nemen. Meltan kan stroom opwekken door het metaal te gebruiken dat het vanuit externe bronnen opneemt. Het gebruikt deze stroom als energiebron en ook als aanvalswapen dat het vanuit zijn oog kan afvuren.

In Pokémon GO zijn waarnemingen van Ditto gemeld die zijn getransformeerd tot Meltan. Professor Oak en Professor Willow zijn een onderzoek begonnen naar Meltan. Vast staat wel dat Pokémon GO op de een of andere manier een belangrijke rol speelt bij het ontmoeten van Meltan in Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Pokémon: Let's Go, Eevee! Zodra meer bekend is over deze mysterieuze Mythische Pokémon zullen wij dat direct melden.