Dode schildpad in vagina 'mogelijk gevolg van misbruik'

Naar het ziekenhuis gaan met een dode schildpad in je vagina, het zal niet veel van onze vrouwelijke lezers ooit zijn overkomen. Met name vanwege het gedeelte rondom de dode schildpad, bedoelen we dan. Voor een 26-jarige Britse, woonachtig op Tenerife, was dat echter wél het geval, zo meldt El País.

De vrouw ging met flinke buikpijn naar het ziekenhuis, waar artsen een dode schildpad vonden. Die had een 'serieuze infectie' veroorzaakt in haar genitaliën, maar buiten dat besloten de artsen ook de politie te bellen: een dode schildpad in een vagina, dat kon wel eens op misbruik wijzen.

De jongedame vertelde tegenover de politie dat ze een paar dagen eerder op het strand aan het feesten was geweest met een groep Britse vrienden, maar ze zei zich niet meer te kunnen herinneren wat er die nacht verder allemaal was gebeurd.

In de dagen daarna begon ze zich ziek te voelen en meldde ze zich bij het ziekenhuis. Opvallend genoeg stond de vrouw er bij de politie op dat men het toch wat opvallende incident niet verder zou onderzoeken, waarop de politie besloot om het onderzoek inderdaad (voorlopig) te staken.

"De vrouw weigerde een verklaring af te leggen en dus zijn we niet meer actief bezig met het onderzoek", aldus de politie, die nu alleen nog in actie zegt te komen als er nieuwe informatie boven water komt drijven.

Aanvankelijk dacht men overigens dat het om een onechte karetschildpad ging, ook wel dikkopschildpad genoemd, die thuis zijn bij de Canarische Eilanden. Het bleek echter om een Chinese driekielschildpad te gaan, een soort die vooral als huisdier gekocht wordt.