Tiger Woods wint na vijf jaar eindelijk zijn 80e PGA-titel

Het is golfer Tiger Woods na jaren van privégedoe en blessures eindelijk gelukt om weer eens te winnen. De Amerikaanse golflegende won het Tour Championship, de afsluiter van het PGA Tour-seizoen en zijn eerste overwinning sinds hij in augustus 2013 de Bridgestone Invitational won.

Bij het ingaan van de slotdag leken Rory McIlroy en Justin Rose de voornaamste concurrenten van Woods, maar beiden gaven het uit handen. McIlroy deed dat door tussen de vierde en achtste hole drie bogeys en een double bogey te slaan, Rose liet over de hele dag vijf bogeys noteren.

Woods kwam na de eerste negen holes door met één birdie en acht keer par, een tussenscore van één onder par voor de dag dus. Met drie bogeys en één birdie op de back nine moest hij nog oppassen, maar twee bogeys van Billy Horschel zorgden ervoor dat Horschel als enige concurrent niet dicht genoeg in de buurt kwam.

Horschel eindigde op negen slagen onder par en dus wist Woods op de laatste hole dat het niet meer mis kon gaan. Een putt voor birdie ging er nog even naast, maar dat was geen probleem. Met een eindscore van elf onder par was er eindelijk weer een zege voor Woods, zijn 80e op de PGA Tour, een kleine 22 jaar na zijn eerste overwinning.

De FedEx Cup, de trofee voor de eindwinnaar van het seizoensklassement, werd wel een prooi voor Rose. De Engelsman eindigde als gedeeld vierde en dat was door het tegenvallende optreden van leider Bryson DeChambeau op de East Lake Golf Club bij Atlanta (negentiende) genoeg voor de trofee en de tien miljoen dollar.