Bertens de beste in Seoul

Kiki Bertens heeft het WTA-toernooi van Seoul op haar naam geschreven. De 26-jarige Wateringse was in een spannende finale in drie sets te sterk voor Australische Ajla Tomljanovic: 7-6 (2), 4-6, 6-2.

Het is voor Bertens alweer de derde titel van het jaar na de eerdere eindzeges in Charleston en Cincinnati. Voor de Nederlandse was het wel haar eerste toernooizege in Azië.

In een gelijkopgaande eerste set verloren beide tennissters tweemaal hun opslag. In de tiebreak was Bertens duidelijk de sterkste en won de tiebreak eenvoudig met 7-2.

Ook in de tweede set ging het lang gelijk op. Bertens kwam via een break op een 4-3 voorsprong, maar de Australische nummer 53 van de wereld gaf zich nog niet gewonnen. Ze won drie games op rij en won alsnog de set met 6-4.

In de beslissende derde set kwam Tomljanovic op een 2-0 voorsprong. Bertens gaf zich niet gewonnen en knokte zich knap terug in de set, mede door het slordige spel van de Australische. Bertens pakte vijf games op rij, werkte op 5-2 een breakpoint weg en maakte het af met een passing.

Met de eindzege stijgt Bertens naar de elfde plek op de wereldranglijst. Ze gaat Jelena Ostapenko voorbij op de ranking, die vorig jaar nog het toernooi in Zuid-Korea won.