Boswachter mishandeld door jager zonder jachtakte

Een toezichthouder van Staatsbosbeheer is zaterdagavond op een veld aan de Elshoutweg in Etten-Leur door een jager bedreigd en mishandeld met een krukje. De buitengewoon opsporingsambtenaar had de jager aangesproken omdat zijn jachtakte vanwege een incident was ingetrokken. De verdachte, een 60-jarige man uit Etten-Leur, werd kort na het incident op de Veenstraat aangehouden. De auto waarin hij reed is in beslag genomen.

De boswachter deed aangifte. Hij vertelde dat hij dagelijks een ronde door het buitengebied maakt. Hij zag zaterdag omstreeks 18.00 uur op een perceel van Staatsbosbeheer een in het groen geklede man met een jachtgeweer staan. Hij herkende de jager omdat diens jachtakte vanwege een incident is ingetrokken. Hij was daar als toezichthouder bij betrokken geweest. Hij sprak de man aan die zei dat hij aan het jagen was op een vos. Hierop zei de boswachter dat hij helemaal geen geweer mocht hebben en dat hij was aangehouden.

Hierop pakte de jager zijn krukje van de grond en riep: "Ik sla je kapot", vervolgens sloeg hij daarmee in de richting van het hoofd van de boswachter die de klap met beide armen opving. Er ontstond een worsteling, waarbij de toezichthouder erin slaagde om het wapen af te pakken en weg te slingeren. Ze belandden op de grond. Uiteindelijk stond de jager op en slaagde erin om zijn wapen weer bemachtigen.

Hierna rende hij het maisveld af en liep richting zijn geparkeerde auto. Hij reed daarmee weg richting de Zevenbergseweg. Hij werd door agenten op de Rijsdijk gesignaleerd en op de Veenstraat aan de kant gezet. Het slachtoffer liep door de schermutseling onder meer hoofdpijn en een verwonding op aan zijn linkerhand en in zijn gezicht. Hij is aan zijn verwondingen geholpen door een dokter.