Joshua slaat Povetkin knock-out en behoudt vier wereldtitels

Bokser Anthony Joshua is ook na zaterdag de wereldkampioen in het zwaargewicht bij de WBA, IBF, WBO en IBO. In een wederom uitverkocht Wembley Stadium in Londen maakte de Brit korte metten met de Russische uitdager Alexander Povetkin.

De 28-jarige Joshua had het aanvankelijk knap lastig met de elf jaar oudere Rus, die meer rake klappen uit wist te delen dan Joshua. De Brit werd onder meer flink op z'n neus geraakt, wat resulteerde in de nodige bloedingen. Toch bleef hij zonder grote problemen overeind, net als Povetkin.

Dat laatste veranderde in de zevende ronde. Joshua kwam één keer echt goed door, en op het moment dat Povetkin zich probeerde te herstellen kreeg de Rus een mokerslag op z'n hoofd. Hij ging neer, de scheidsrechter liet hem nog een paar seconden vechten, maar maakte er al snel een einde aan.

Na afloop was Joshua duidelijk: hij wil de Amerikaanse WBC-wereldkampioen Deontay Wilder als volgende tegenstander op 13 april, wederom in Wembley. Wilder vecht in december eerst nog tegen Tyson Fury, als de Brit niet weer in de problemen komt met drugs, doping, drank en/of de wet.