FOK! Wat een weer: zuiden de meeste regen

Dag dames en heren, appelen en peren.  

Het verliep gisteren toch wat anders dan de meeste verwachtingen aangaven. In de ochtend scheen de zon nog heel even, maar al snel raakte het bewolkt. Daar bleef het niet bij, want op veel plaatsen vielen er vervolgens ook buien of regende het langere tijd. Er kwam ook onweer voor en sommige plaatsen boekte toch meer dan 10 mm. Bij mij in Haarlem begon het pas rond 18.00 te regenen na een donkere, sombere dag.

In tegenstelling tot eerdere verwachtingen wordt het vandaag niet zo onstuimig als dat het er naar uit zag. Het gaat wel waaien aan de kust, zo rond kracht 7, maar dat zijn ze daar wel gewoon. In de loop van de ochtend gaat het vanuit het zuiden regenen. In het zuiden kan makkelijk 10 tot 20 mm vallen, maar in het noorden mogen ze blij zijn met 5 mm. Later in de avond, als de regen wegtrekt kunnen er langs de kust nog wel enkele buien vallen. Daarbij is dan wel kans op zware windstoten en onweer. Bij dit alles wordt het slechts 13 of 14 graden. Brrrrrrr....

Maandag valt er nog een enkele bui, maar daarna neemt een hogedrukgebied het weer over. Het blijft eerst nog wel koel met 15 graden, maar later in de week loopt het kwik wat op.

Zonkracht  

Nederland

Prachtige zonsopkomst (Foto: KlapMongeaul)
Sakkerloot, wat een mooie zonsopkomst, maar geweldig vastgelegd op de foto door KlapMongeaul. (Foto:KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!