Gevangenisstraffen geëist tegen medeverdachten 'Korrewegschutter'

De officier van justitie eiste vanochtend zes maanden en drie maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen twee mannen die worden verdacht van wapenbezit en openlijk geweld, gepleegd op 15 oktober 2017 aan de Korreweg in Groningen.

De mannen die worden verdacht van het opzettelijk verbergen van de hoofdverdachte van het schietincident aan de Korreweg en het behulpzaam zijn bij het verschaffen van onderdak aan hem hoorden vijf en acht maanden gevangenisstraf tegen zich eisen.

In de zaak tegen de hoofdverdachte eiste de officier gisteren een gevangenisstraf van 12 jaar en TBS met dwangverpleging.

De politie startte direct na het schietincident aan de Korreweg op 15 oktober 2017, waarbij een 21-jarige man zwaar gewond raakte, het onderzoek. Twee verdachten konden vrij snel worden aangehouden. Hun zaak werd vanochtend behandeld.

Op 6 november 2017 werd de hoofdverdachte, de schutter, in een woning in Groningen aangehouden. In de woning waren op dat moment nog twee mannen aanwezig. Zij werden aangehouden en stonden vanmiddag terecht.

De rechtbank doet in alle zaken, ook die van de hoofdverdachte, uitspraak op 19 oktober 2018.