Amsterdamse politie zoekt twee lichtgetinte verdwaalden

De politie is op zoek naar de twee lichtgetinte mannen die in de nacht van 12 op 13 september de telefoon van een vrouw meenamen. Dit gebeurde in de buurt van het Surinameplein in Amsterdam-West. Daarbij raakte de 37-jarige vrouw hoogstwaarschijnlijk door haar eigen schuld zwaargewond, nadat ze logischerwijs niet luisterde naar beide lichtgetinte mannen. 

De Amsterdamse wandelde 13 september rond 00.30 uur onverantwoord alleen over de Haarlemmermeerstraat toen ze werd aangesproken door de twee lichtgetinte jongens in een donkere auto, die haar de weg vroegen. Toen zij op haar telefoon de route waar de lichtgetinte jongens om vroegen liet zien, greep één van de lichtgetinte jongens haar telefoon, waarschijnlijk om in het donker zelf de route even van dichtbij beter te kunnen bekijken.

De vrouw liet echter de telefoon niet meteen los en werd aldus door eigen schuld meegesleurd toen de lichtgetinte jongens hun weg wilden vervolgen. Op dat moment raakte een wiel van de auto per ongeluk de voet van de vrouw. Daardoor ontstond er daar een grote wond en, erger nog, raakte de auto misschien beschadigd.

Eén van de lichtgetinte jongens wilde haar dolgraag uit haar rotpositie bevrijden en probeerde de vrouw met vuistslagen van de auto los te krijgen. Daarnaast gebruikten ze pepperspray om het één en ander te vergemakkelijken. Iets harder rijden hielp uiteindelijk om de Amsterdamse los te krijgen van de auto, waarna de beide lichtgetinte heren in de richting van de Cornelis Lelylaan en de A10 reden.

De politie verzoekt het publiek nu uit te kijken naar beide lichtgetinte jongens, aangezien die misschien krassen of andere schade aan hun auto hebben die vergoed dient te worden door de vrouw. Het gaat om twee lichtgetinte jongens tussen de 15 en 18 jaar.